Welkom bij AvdProductions

Menu
Close

Biografie

Albert van der Heide

Mijn naam is Albert van der Heide

Geboren op 16 december 1960 te Den Haag. Ik heb (klassiek) slagwerk gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, met als hoofdvak-docenten: Dhr. W.Heesen, Fred Krens en Ruud Wiener en behaalde in 1987  het diploma Docerend Musicus (Bachelor) slagwerk en in 1989 het diploma Uitvoerend Musicus (Master) slagwerk.

Ik studeerde harmonie- en fanfaredirectie bij dhr. J. Koops, Arie van Beek en Jos van der Sijde en behaalde mijn akte in samenwerking met de Douane Harmonie in 1990. Ik studeerde bijvak trompet bij Koos van der Hout.

Als slagwerker heb ik gespeeld op freelance basis bij symfonie- harmonie- fanfareorkesten en brassbands.

Als dirigent ben ik werkzaam geweest bij drumfanfares, slagwerkensembles, fanfare-en harmonieorkesten. Er verschijnen regelmatig slagwerkcomposities en arrangementen voor HAFA-orkesten van mijn hand.

Ook in de lichte muziek ben ik altijd actief geweest. Als drummer/zanger heb ik gespeeld in dixielandbands en commerciële dansorkesten. Een aantal jaren ben ik ook werkzaam geweest als zanger.

Momenteel ben ik woonachtig in Pannerden en werkzaam als dirigent & docent bij Slagwerkgroep Ons Genoegen uit Millingen aan de Rijn. Daarnaast ben ik slagwerk & theoriedocent bij LiemersKunstwerk in Zevenaar en Didam!

menu-circlecross-circle